Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Een eenzijdige scheiding aanvragen

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Wat is eenzijdig scheiden?

Bij een eenzijdige scheiding heeft slechts één van de partners de wens om te scheiden. Als u degene bent die de scheiding in zijn werk wilt zetten, neemt u uw eigen familierecht advocaat in Arnhem in de arm. Uw ex-partner zal het namelijk volledig niet met u eens zijn, en waarschijnlijk niet willen meewerken tijdens de procedure. De advocaat dient namens u bij de rechtbank een eenzijdig verzoekschrift tot scheiden in.

Eenzijdig scheiden en nevenvoorzieningen aanvragen

Samen met uw advocaat stelt u het verzoekschrift tot echtscheiding op. U geeft hierbij aan dat u het huwelijk wilt beëindigen. Bovendien kunt u bij het eenzijdige verzoekschrift nevenvoorzieningen aanvragen. Deze voorzieningen gaan over elementen die met de scheiding te maken hebben, zoals een ouderschapsplan voor minderjarige kinderen, een (tijdelijke) oplossing voor wie in de woning mag verblijven of partner- en kinderalimentatie. De rechter spreekt de echtscheiding uit als het huwelijk tussen u en uw ex-partner duurzaam ontwricht is.

Wanneer is de eenzijdige scheiding definitief?

U bent definitief van uw ex-partner gescheiden op het moment dat de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand is opgenomen. Dit dient te gebeuren in de gemeente waar u met uw ex-partner in het huwelijk bent gestapt. Bovendien dient er een periode van drie maanden voor het hoger beroep na de uitspraak van de rechter te zijn verstreken. Wilt u echter beiden niet in hoger beroep? Dan kunt u een akte van berusting tekenen, waarbij u aangeeft niet in hoger beroep te willen gaan. U hoeft dan deze periode niet af te wachten. Wilt u meer weten over een eenzijdige scheiding? Neem meteen contact op voor een kennismakingsgesprek via carlijn@rouwetadvocaat.nl of op 06-30734877.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat