Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Alimentatie Advocaat

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Carlijn kan beoordelen of in uw situatie sprake is van een aanspraak op kinder- en / of partneralimentatie. Indien dat het geval is, dan kan zij u ook adviseren over de hoogte van de aanspraak. Of sprake is van aanspraak op alimentatie en hoe hoog die is, is in iedere zaak anders en kan alleen worden beoordeeld en berekend op basis van uw specifieke situatie waarbij behoefte en draagkracht een belangrijke rol spelen:

  • Met behoefte wordt bedoeld wat een kind / de ex-partner nodig heeft. Uitgangspunt hierbij is de financiële situatie tijdens het huwelijk.
  • Bij draagkracht gaat het om wat de ouders / de andere ex-partner kan betalen. Uitgangspunt hierbij is de huidige financiële situatie.

De hoogte van alimentatie kan wijzigen bij verandering van de omstandigheden bij één van de partners. Voorbeelden zijn wijziging van inkomen, nieuwe baan, andere woning, (stief)kinderen, gewijzigde zorg- en contactregeling tussen ouders en kinderen, nieuwe relatie, etc. Deze veranderingen van omstandigheden zijn een goed moment om contact op te nemen met Carlijn voor het maken van een herberekening.

Carlijn heeft ruime ervaring met (omvangrijke) alimentatiedossiers en is uitstekend op de hoogte van de recente rechtspraak hierover. Zij heeft een groot aantal cliënten geadviseerd op basis van haar alimentatieberekeningen, ook als sprake is van een samengesteld gezin. Daarnaast heeft Carlijn veel proceservaring in alimentatiegeschillen.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat