Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Familierecht Advocaat

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Waarom een familierechtadvocaat inschakelen?

Er zijn veel situaties waarin een advocaat in Arnhem van pas kan komen. Denkt u er bijvoorbeeld over na om te gaan scheiden? Dan bestaat er een kans dat u alimentatie moet betalen. Het is prettig als u een goed beeld heeft van wat u kunt verwachten. Ook als u een juridisch conflict heeft met uw ex-partner, kan een advocaat in familierecht u hierbij helpen. Toch is de advocaat voor familierecht er niet alleen voor scheidingen en zaken die hier relevant aan zijn. Een advocaat met als specialisatie familierecht is gespecialiseerd in persoonlijke conflicten waarvoor een juridische oplossing nodig is. Zo kan Carlijn Rouwet u bijvoorbeeld ook helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan of het beëindigen van een samenleving.

De advocaat in Arnhem helpt u bij een scheiding

Een van de zaken waarbij een familierecht advocaat u bij kan helpen, is een echtscheiding. Bij een echtscheiding komen vaak veel emoties kijken, zeker als u ook huisdieren en/of kinderen heeft. Daarnaast heeft een echtscheiding ook een juridische kant. Lukt het u niet om er samen goed uit te komen of bent u benieuwd wie waar recht op heeft? Dan is het een goed idee om een advocaat familierecht als Carlijn Rouwet in te schakelen. Zij kan optreden als advocaat bij scheiding, en kan u onder andere helpen bij het maken van een ouderschapsplan, waardoor u en uw (toekomstige) ex-partner de kinderen beiden kunnen blijven zien. Vaak zal één van de ouders alimentatie moeten betalen. Een advocaat in Arnhem kan u helpen met het berekenen van dit bedrag.

De echtscheiding wordt uitgesproken

Niet alle partijen hoeven het eens te zijn met een echtscheiding om de rechter deze uit te laten spreken. Wanneer de advocaat familierecht kan aantonen dat er sprake van ontwrichting in het huwelijk, is dit voldoende. Bij een echtscheiding is er, in tegenstelling tot strafzaken bijvoorbeeld, geen schuldvraag.

De echtscheidingsbeschikking

Nadat een rechter de echtscheiding uitgesproken heeft, ontvangt de advocaat een echtscheidingsbeschikking. Dit is de uitspraak van de rechter. U bent op dit moment nog niet formeel en definitief gescheiden. De advocaat in Arnhem, in dit geval Carlijn, stuurt de echtscheidingsbeschikking door naar de gemeente waar u in het huwelijk getreden bent. Op het moment dat een ambtenaar dit verwerkt in de registers, bent u formeel gescheiden. De ambtenaar stelt de advocaat familierecht hiervan op de hoogte, en deze brengt u vervolgens weer op de hoogte.

Het proces zo soepel mogelijk doorlopen

Wilt u dit gehele proces zo soepel mogelijk doorlopen? Dan is het belangrijk dat u een goede advocaat inschakelt. Carlijn Rouwet is een topadvocaat familierecht met een persoonlijke en professionele werkwijze. Gedurende het proces houdt Carlijn u goed op de hoogte, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Waar Carlijn Rouwet zich in gespecialiseerd heeft

Carlijn Rouwet heeft veel ervaring als advocaat familierecht. Carlijn heeft ruime ervaring met het beëindigen van huwelijken en samenlevingen. Ook met het ontbinden van geregistreerde partnerschappen heeft ze veel ervaring. Andere specialismen van Carlijn Rouwet zijn:

√ Internationaal rechtelijke familiezaken
√ Ouderschapsplannen
√ Alimentatie
√ Echtscheidingsconvenanten en -overeenkomsten
√ Huwelijkse voorwaarden
√ Verdeling gemeenschap van goederen
√ Gezag en omgangsgeschillen
√ Erkenning kinderen
√ Naamswijzigingen

Heeft u hulp nodig bij een van bovenstaande zaken? Dan is Carlijn Rouwet een uitstekende advocaat. Neem gerust contact op om na te gaan wat Carlijn in uw situatie kan betekenen.

Professionaliteit

Kiest u Carlijn Rouwet als uw advocaat familierecht? Dan kiest u voor een professionele advocaat in Arnhem met veel praktijkervaring. Mr. Carlijn Rouwet heeft de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

√ Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
√ Ouderschap en erkenning
√ Internationaal privaatrecht

Advocaten die zich geregistreerd hebben in dit rechtsgebiedenregister, moeten ieder kalenderjaar tien opleidingspunten behalen op elk hoofdrechtsgebied, in dit geval personen- en familierecht.

Mensenwerk

Een familierecht advocaat in Arnhem houdt zich voornamelijk bezig met juridische zaken, maar daarnaast draait dit vak ook om mensenwerk. Meestal schakelt u de advocaat familierecht in tijdens een lastige en emotionele situatie. Een topadvocaat familierecht zoals Carlijn Rouwet weet goed met de emoties van cliënten om te gaan. Hierdoor kunt u zich op uw gemak voelen terwijl u juridische bijgestaan wordt. Carlijn is persoonlijk en betrokken. Zeker als u erg emotioneel bent, is dit prettig. Bovendien is Carlijn Rouwet rechtstreeks en altijd goed bereikbaar. Zo kunt u tussendoor altijd even contact opnemen als u ergens mee zit of juridische vragen heeft.

Partneralimentatie

Partneralimentatie is een financiële bijdrage in het levensonderhoud van een ex-partner. In principe zal een partneralimentatie niet van toepassing zijn op mensen die samen hebben gewoond, tenzij dat hier afspraken over gemaakt zijn en vermeld worden in de samenlevingsovereenkomst. Partneralimentatie is een vangnet voor hij of zij die niet in eigen levensonderhoud kan voorzien. Toch heeft hij of zij wel de verantwoordelijk om zich waar mogelijk in te spannen om zichzelf in zijn of haar levensonderhoud te voorzien. Iedere situatie is daarom verschillend en moet apart worden beoordeeld. Carlijn kan voor u nagaan of er in uw geval partneralimentatie betaald moet worden of niet. Indien er inderdaad partneralimentatie betaald moet worden, kan Carlijn Rouwet u ook advies geven over welk bedrag u kunt verwachten. Bij het beoordelen van de situatie spelen draagkracht en behoefte een grote rol. De draagkracht moet pas beoordeeld worden als er inderdaad sprake is van behoefte. Als iemand zelfstandig kan voorzien in zijn of haar levensbehoeften, dan is er geen sprake van behoefte en hoeft er geen partneralimentatie betaald te worden. Wilt u meer weten over dit specifieke onderwerp? Kies dan voor een gratis intakegesprek of lees de blogposts die Carlijn over dit onderwerp geschreven heeft. Tijdens een intakegesprek kunt u bepalen of de werkwijze van Carlijn u bevalt.

Kinderalimentatie

Er zitten juridische verschillen tussen partner- en kinderalimentatie. Gaat u uit elkaar en heeft u samen kinderen? Dan is het belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over de kosten van de kinderen. Ook hier geldt dat er geen vaste bedragen genoemd kunnen worden, omdat iedere situatie verschilt. De kosten van de kinderen worden evenredig verdeeld, maar wél naar verhouding van het inkomen. De ouder die het meest verdiend zal doorgaans dus ook meer betalen. De ouder die de kinderen niet in huis heeft, betaalt de alimentatie. Carlijn Rouwet kan voor u nagaan of er in uw situatie kinderalimentatie betaald moet worden, en zo ja om welk bedrag het gaat. De kinderalimentatie is een maandelijkse bijdrage.

Uurtarief

Exclusief BTW betaalt u bij Carlijn Rouwet Advocatuur een uurtarief van €220. Kantoorkosten worden niet in rekening gebracht. Eventuele verschotten worden wel apart in rekening gebracht. Hierbij kunt u bijvoorbeeld aan deurwaarderskosten denken. Een uurtarief van €220 is relatief ontzettend goedkoop. Dit lage tarief is onder andere te danken aan het feit dat onnodige kosten zoveel mogelijk vermeden worden. U bent goedkoper uit dan bij een groot advocatenkantoor familierecht, maar de kwaliteit van de diensten is minstens net zo hoog. U krijgt altijd een gratis intakegesprek van 30 minuten. Dit omdat Carlijn een persoonlijke werkwijze hanteert. Zodoende kunt u bepalen of de werkwijze en betrokkenheid van deze advocaat in Arnhem u bevalt.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat