Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Co-ouderschap en alimentatie regelen bij de scheiding

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Alimentatie berekenen bij co-ouderschap

Sommigen gaan ervan uit bij co-ouderschap geen alimentatie wordt voldaan. Dit klopt echter niet. Zelfs bij co-ouderschap betaalt de ex-partner met het hoogste inkomen een klein bedrag aan de ex-partner met het laagste inkomen. Voorop staat dat uw kind in ieder huishouden in een vergelijkbare situatie leeft. Zo is het van belang dat uw kind niet bij de ene ex-partner de nieuwste gadgets kan aanschaffen, terwijl bij de andere ouder het kind enkel over een pop beschikt. Door middel van de kinderalimentatie wordt de situatie bij beide huishoudens gelijk getrokken. Voor de alimentatie berekenen bij co-ouderschap geldt echter wel dat het bedrag lager zal zijn dan bij een andere omgangsvorm.

De hoogte van de kinderalimentatie berekenen bij co-ouderschap

Voor de ex-partner met een hoger inkomen zal het eenvoudiger zijn om de kosten te dragen dan voor de ex-partner met een lager inkomen. De ex-partner met een hoger inkomen zal dan ook kinderalimentatie voldoen aan de andere partner, om scheve verhoudingen te voorkomen. Ook kan kinderalimentatie worden vastgelegd, omdat in de alledaagse praktijk toch blijkt dat de kinderen vaker bij een van de ex-partners verblijven. Om de hoogte van de kinderalimentatie te berekenen bij co-ouderschap let de rechter onder meer op de draagkracht van de ouders en de hoeveelheid dagen dat de kinderen bij de ouders verblijven.

Co-ouderschap en alimentatie bij de rechtbank

Als u op goede voet staat met uw ex-partner, kunt u kinderalimentatie berekenen bij het co-ouderschap door onderling afspraken te maken. Is dit niet mogelijk, dan spreekt de rechtbank uit hoeveel alimentatie er bij het co-ouderschap moet worden voldaan. Als advocaat alimentatie geef ik u graag juridisch advies over de hoogte van de alimentatie in uw situatie.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat