Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Kosten scheiding

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Wat kost een scheiding?

Hoeveel een scheiding gemiddeld kost hangt af van welke keuze u maakt en hoe lang een scheiding duurt. Gaat u samen naar één advocaat of mediator, zoals Carlijn Rouwet, dan kunnen de kosten fors lager zijn dan wanneer ieder een eigen advocaat inschakelt. Als het u lukt om samen in hoofdlijnen tot afspraken te komen en te scheiden met onderlinge toestemming, dan kunt u besluiten een gezamenlijke advocaat te nemen. Een goede familierecht advocaat, zoals Carlijn Rouwet, kan u daarbij helpen. De begeleiding van de advocaat blijft dan meestal beperkt tot enkele gesprekken en de procedure hoeft in dat geval niet lang te duren. De advocaat zet de afspraken dan voor u beiden op papier en dient de stukken in bij de rechtbank. De echtscheidingsprocedure kan dan snel en (relatief) goedkoop verlopen.

Indien u kiest voor een eigen echtscheiding advocaat, dan kan de duur van de echtscheidingsprocedure langer zijn. Dit hangt af van de vraag of er veel discussie is tussen u en uw partner over de af te wikkelen zaken en in hoeverre de rechter inhoudelijke beslissingen moet nemen. Als uw partner al een eigen advocaat heeft ingeschakeld, dan zult u dat ook moeten doen. Hoe langer een scheiding duurt, hoe meer het gaat kosten.

Hoe duur een scheiding is hangt dus onder meer af van de vraag of via één gezamenlijke advocaat een echtscheiding wordt geregeld of dat ieder een eigen scheidingsadvocaat heeft.

Wat kost een advocaat familierecht

Een advocaat familierecht werkt voornamelijk op basis van een uurtarief. Hoe meer tijd een advocaat aan uw dossier moet besteden, hoe hoger de kosten zijn. Het is dan ook aan te raden om te kijken wat een advocaat per uur kost. Hoe hoog de kosten zijn hangt onder meer af van hoe u informatie aan de advocaat aanlevert. Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereid en de documenten aanlevert waar de advocaat om heeft gevraagd. Ook hangt dit af van de vraag hoe lang een rechtszaak duurt en of er veel geschillen zijn tussen echtgenoten.

Kosten echtscheidingsprocedure

Naast de kosten van de advocaat bij scheiding brengt de rechtbank ook kosten bij echtscheiding in rekening. Dit zijn kosten voor het aanvragen van de scheiding. De kosten van scheiding bij de rechtbank heet griffierecht. Als u besluit om te scheiden met onderlinge toestemming dan kunt u de rechtbank kosten bij scheiding met elkaar delen. In het geval van een eenzijdige aanvraag dan worden deze rechtbank kosten bij allebei apart in rekening gebracht. In het geval namens een echtgenoot eenzijdig een scheiding wordt aangevraagd, dan zal deze scheidingsaanvraag door de deurwaarder aan de andere echtgenoot betekend moeten worden. In dat geval is er dan ook sprake van kosten voor de deurwaarder.

Uurtarief Carlijn Rouwet

Exclusief BTW betaalt u bij Carlijn Rouwet Advocatuur een uurtarief van € 220. Kantoorkosten worden niet in rekening gebracht. Eventuele verschotten worden wel apart in rekening gebracht. Hierbij kunt u bijvoorbeeld aan deurwaarderskosten denken. Een uurtarief van € 220 is relatief goedkoop. Dit lage tarief is onder andere te danken aan het feit dat onnodige kosten zoveel mogelijk vermeden worden. U bent goedkoper uit dan bij een groot advocatenkantoor familierecht, maar de kwaliteit van de diensten is minstens net zo hoog. U krijgt altijd een gratis intakegesprek van 30 minuten. Dit omdat Carlijn een persoonlijke werkwijze hanteert. Zodoende kunt u bepalen of de werkwijze en betrokkenheid van deze advocaat u bevalt.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat