Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Advocaat bij scheiding

Deskundig en gespecialiseerd
Persoonlijk en betrokken
Rechtstreeks en goed bereikbaar

Waarom een advocaat noodzakelijk is

Een advocaat bij scheiding is essentieel omdat u zelf geen verzoekschrift tot echtscheiding kunt indienen bij de rechtbank. Daarnaast kent de advocaat scheiding de wet, waardoor u duidelijk advies krijgt over de situatie. Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar of en hoeveel alimentatie er betaald zal moeten worden? Of heeft u kinderen met uw toekomstige ex-partner en heeft u dus een ouderschapsplan nodig? Ook dit zijn zaken waarover de advocaat bij scheiding u kan adviseren.

Moeten u en uw partner het beiden eens zijn met de scheiding?

Ook als uw partner het niet met de scheiding eens is, kunt u het huwelijk laten ontbinden. Voor een rechter is het al voldoende als er sprake is van langere ontwrichting van het huwelijk. Hij kan de scheiding dan laten registreren. Bij een echtscheiding is er geen schuldvraag. Het is dan ook niet noodzakelijk dat beide partijen willen scheiden.

Het inschakelen van een advocaat in Enschede

Een advocaat bij scheiding helpt u bij het juridische gedeelte van uw echtscheiding. De tijd rondom uw echtscheiding is waarschijnlijk een heftige en emotionele periode. Heeft u kinderen of huisdieren met uw toekomstige ex-partner? Dan kunnen ook hier conflicten over ontstaan. Een goede advocaat in Enschede is er in beginsel om u te helpen bij het juridische gedeelte, maar is ook goed met mensen. Kiest u voor een advocaat bij scheiding, zoals Carlijn Rouwet, dan kunt u zeker zijn van een persoonlijke aanpak. Daarnaast kan een goede advocaat u ook helpen bij het maken van een ouderschapsplan of berekenen of en hoeveel alimentatie er betaald moet worden. Het is nooit een slecht idee om de hulp van een advocaat bij scheiding in te schakelen.

Een scherp tarief

Heeft u een advocaat bij scheiding nodig? Dan is het goed om te weten dat Carlijn Rouwet tegen een scherp tarief werkt. Carlijn Rouwet Advocatuur hanteert namelijk een uurtarief van slechts €210. U kunt dan op minstens dezelfde professionaliteit rekenen als de grotere advocatenkantoren in de omgeving. Daarnaast kunt u een grotere mate van betrokkenheid verwachten. De persoonlijke werkwijze van Carlijn Rouwet wordt als zeer prettig ervaren door haar cliënten.

Hoe u officieel kunt scheiden

Als u wilt scheiden, moet u als eerst een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Dit doet u niet zelf, maar moet een advocaat bij scheiding voor u doen. Het beëindigen van een huwelijk gaat in vier stappen, het indienen van het verzoekschrift is de eerste stap. U kunt voor een eenzijdig verzoek kiezen, maar ook een gemeenschappelijk verzoek is mogelijk. Zijn u en uw toekomstige ex-partner het eens over de echtscheiding? Dan is het een goed idee om een gemeenschappelijk verzoek in te laten dienen. Als u samen kinderen heeft, is het in principe ook een vereiste dat u een ouderschapsplan heeft dat door u en uw toekomstige ex-partner ondertekend is. Een advocaat bij scheiding als Carlijn Rouwet kan u ook helpen bij het opstellen van dit ouderschapsplan.

De uitspraak

Voor de uitspraak hoeft uw partner dus niet per sé in te stemmen met de echtscheiding. Bovendien is er geen schuldvraag. Indien er sprake is van een ontwricht huwelijk, zal de rechter ervoor kiezen om het huwelijk te ontbinden. Na de uitspraak zal de advocaat een echtscheidingsbeschikking ontvangen.

Wat is een echtscheidingsbeschikking?

In de echtscheidingsbeschikking staat de uitspraak van de rechter beschreven. Dit document heeft u nodig om het huwelijk juridisch te beëindigen. Toch bent u nog niet officieel gescheiden nadat dit document is opgestuurd. De advocaat bij scheiding stuurt dit document door naar de gemeente waar u ooit getrouwd bent. Hierna moet de echtscheiding in de registers van de gemeente verwerkt worden. Pas nadat dit gebeurd is, bent u officieel gescheiden. De dag dat de ambtenaar van de gemeente de scheiding in de registers verwerkt, is de dag dat u officieel gescheiden bent. Zodra dit gebeurd is, stelt de ambtenaar de advocaat bij scheiding op de hoogte. Vervolgens stelt uw advocaat u weer op de hoogte.

Een goede advocaat maakt de scheiding makkelijker

Scheiden zal emotioneel nooit een gemakkelijk proces zijn. Toch helpt het als u een professionele advocaat heeft waar u een klik mee voelt. Met een goede advocaat bij scheiding kunt u het proces zo snel en soepel mogelijk doorlopen. De advocaat houdt u constant op de hoogte wat betreft het scheidingsproces. Daarnaast helpt de advocaat u ook bij andere zaken rondom de scheiding. Behalve dat de scheiding juridisch geregistreerd moet worden, kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn van een alimentatieregeling. Ook daarom heeft u een advocaat nodig bij scheiding. Carlijn Rouwet heeft veel ervaring met echtscheidingen en is dan ook een uitstekende advocaat om te kiezen als u gaat scheiden.

De specialismen van Carlijn Rouwet

Carlijn Rouwet heeft zich als advocaat bij scheiding in verschillende rechtsgebieden gespecialiseerd. Zo heeft Carlijn veel ervaring met het beëindigen van huwelijken en geregistreerde samenlevingen en partnerschappen. Andere specialismen van Carlijn internationaal rechtelijke familiezaken, ouderschapsplannen, alimentatie, echtscheidingsconvenanten, huwelijkse voorwaarden, verdeling gemeenschap van goederen, omgangsgeschillen, erkenning van kinderen en naamswijzigingen.

Carlijn Rouwet is dus niet alleen een advocaat bij scheiding, maar ook een advocaat familierecht. Voor allerlei juridische zaken die betrekking hebben op persoonlijk relaties kunt u bij Carlijn Rouwet Advocatuur terecht.

Officieel heeft Carlijn Rouwet zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd voor de volgende rechtsgebieden:

  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Internationaal privaatrecht
  • Ouderschap en erkenning

Iedere advocaat die zich in het rechtsgebiedenregister laat registreren, moet zich per hoofdrechtsgebied op tien opleidingspunten laten toetsen. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de advocaat in kwestie voldoende verstand van zaken heeft.

Een betrokken advocaat bij scheiding

Kiest u Carlijn Rouwet als advocaat bij scheiding? Dan kunt u zeker zijn van een betrokken advocaat met een persoonlijke aanpak. Daarnaast heeft Carlijn ook een professionele werkwijze en probeert ze u zo goed mogelijk te helpen. Hierdoor is de kans op een goede afwikkeling erg groot. Bent u benieuwd of Carlijn de beste advocaat bij scheiding voor u is? Dan kunt u een gratis intakegesprek van 30 minuten aangaan. Tijdens dit intakegesprek kunt u nagaan of u tevreden bent met de mate van betrokkenheid van Carlijn. Indien dit de juiste werkwijze voor u is, heeft u uw advocaat gevonden. Carlijn is altijd goed te bereiken, waardoor u als cliënt tussendoor altijd contact kunt opnemen voor uw vragen.

Alimentatie

Als u besluit om te scheiden, bestaat er een kans dat u of uw partner alimentatie aan de ander moet betalen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen partner- en kinderalimentatie.

Kinderalimentatie

Als u uit elkaar gaat en kinderen heeft, dan moeten er afspraken worden gemaakt over de kinderen. Er moet een ouderschapsplan opgesteld worden en in veel gevallen moet de ouder die de kinderen niet in huis heeft wonen, alimentatie betalen. De advocaat gaat na of en hoeveel alimentatie er betaald moet worden. Dit is volledig afhankelijk van de situatie. De kosten worden naar verhouding van het inkomen verdeeld. De ouder die de kinderen niet in huis heeft zal in veel gevallen alimentatie betalen. Dit is een maandelijkse bijdrage.

Partneralimentatie

Een andere vorm van alimentatie is partneralimentatie. Dit is een financiële bijdrage die in sommige gevallen betaald moet worden om in het levensonderhoud van de ex-partner te voorzien. Er is een kans dat u, of uw ex-partner, recht heeft op deze alimentatie. Als u of uw ex-partner niet in het levensonderhoud kan voorzien, dan heeft u of uw ex-partner recht op alimentatie. Wél is er altijd de verantwoordelijkheid om u zoveel mogelijk in te spannen om in uw eigen levensonderhoud te voorzien. Een advocaat bij scheiding kan voor u controleren of u of uw (toekomstige) ex-partner recht heeft of krijgt op alimentatie. Indien dit geval is, kan Carlijn Rouwet bovendien een inschatting maken van om welk bedrag dit gaat.

Advies van een advocaat bij scheiding

Heeft u een advocaat nodig bij scheiding? Dan kunt u vooraf gratis juridisch advies inwinnen. Maak hiervoor gebruik van het contactformulier op deze website. Hier vult u uw naam, e-mailadres en telefoonnummer in. Hierna zal Carlijn als advocaat zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Houd ook de blogposts op deze website goed in de gaten. In deze posts vindt u namelijk veel juridische informatie over echtscheidingen, alimentatie en vergelijkbare zaken.

Gratis advies?

    Gratis advies ontvangen?

    Wilt u gratis juridisch advies? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Na het invullen van uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zal Carlijn spoedig contact met u opnemen. Het is ook geen slecht idee om de blogposts van Carlijn goed door te nemen. In deze blogs leest u veel nuttige informatie. Doordat de blogposts geschreven zijn door een advocaat in Arnhem, kunt u er zeker van zijn dat de informatie nuttig is.

    Gratis intakegesprek aanvragen Bel voor advies op maat